Media

Audio / Video / Web
 • De wereld van de Rotterdamse kunstenaar, 21 - Arie van Geest
  Interview door Walter van Teeffelen: www.ifthenisnow.eu/nl/

 • VIDEO
  Alice (high, low and in between) - 2011



  "Arie van Geest over Alice in Wonderland"
 • AUDIO
  Radio-interview door Henk Weltevreden
  Radio Rijnmond - 2011:

  Atelier Rotterdam-Arie van Geest met Alice schilderijen

  "Arie van Geest over Alice in Wonderland"

 • AUDIO
  NPS Kunststof - 16 januari 2007
  Arie van Geest - schilder
  Radio-interview Arie van Geest / Jellie Brouwer (± 50 min.)



  Beeldend kunstenaar Arie van Geest te gast bij NPS Kunststof (Radio 1, 16 januari 2007)

  Arie van Geest (1945) studeerde in 1970 af bij de toenmalige afdeling Schilderen en Tekenen. Daarna heeft hij, tot september 2005 jarenlang als docent bij Autonome kunst jongere generaties kunstenaars geïnspireerd.

  Ondertussen werkt hij natuurlijk ook in zijn eigen atelier. In bijna veertig jaar tijd maakte hij vijfhonderd schilderijen. Zijn werk viel een tijdje onder de vlag van het expressionisme, maar sinds een paar jaar is hij weer terug bij zijn kenmerkende sprookjesachtige stijl. In september 2006 verscheen het boek ‘Arie van Geest: Visible Absence’. Zijn nieuwste schilderijen zijn te bewonderen op Realisme 07, een beurs voor hedendaagse figuratieve en realistische kunst (Amsterdam, 17 t/m 21 januari 2007).

  Over al die zaken praat Arie van Geest met Jellie Brouwer in het radioprogramma NPS Kunststof, dat op 16 januari 2007 te beluisteren was op Radio 1. Wie dat gesprek gemist heeft kan het alsnog beluisteren door de afspelenknop van bovenstaande audiofile aan te klikken.

 • VIDEO
  Moois TV Rijnmond - 11 februari 2007: Interview


   

  Arie van Geest exposeert op de Kunstbeurs ART Rotterdam in de Cruise Terminal aan de Wilhelminapier (8 tot 12 februari 2007)

  Moois, het Cultureel Magazine, ontmoet Arie van Geest naar aanleiding daarvan tijdens de opbouw van de expositie, gaat op atelier bezoek bij hem voor een interview en spreekt met de kunstexperts Hans Walgenbach [directeur Historisch Museum Rotterdam] en Jan Riezenkamp [kunstverzamelaar] over het werk van Arie van Geest en zijn monografie "Arie van Geest - Visible Absence"; een overzicht van zijn 40 jaar kunstenaarschap.

  Dit programma kwam tot stand met ondersteuning van de Gemeente Rotterdam, dienst Kunst en Cultuur.
© Arie van Geest